Cămin de bătrâni – un ajutor de luat în considerare la vârsta a treia

Unele persoane, înaintând în vârstă își pierd încetul cu încetul autonomia, capacitatea de a trăi fără să fie ajutați, iar atunci când membrii familiei nu pot întotdeauna ajuta persoana, este bine de știut că există personal, dar și instituții specializate în acest sens, cum ar fi un cămin de bătrâni.

Căminul pentru persoane vârstnice reprezintă un centru rezidențial care acordă pe perioadă nedeterminată îngrijire persoanelor în vârstă.

Spre deosebire de azilul de bătrâni, un cămin găzduiește un număr mai mic de persoane, lucru care se reflectă în calitatea serviciilor oferite. Altfel spus, angajații au posibilitatea de a oferi mai multă atenție rezidenților. Într-un cămin, își pot găsi locul și persoanele care suferă de singurătate, nu doar cei care nu se mai pot îngriji. În ciuda tuturor părerilor, un cămin de bătrâni este un loc confortabil care le oferă rezidenților numeroase activități colective menite să-i relaxeze, și să le ocupe timpul. Au acces la internet, televizor, și la tot felul de activități exterioare.

Cămin de bătrâni

Cămin de bătrâni – opțiuni în alegeri

Un cămin de bătrâni reprezintă o instituție care oferă soluții de găzduire a persoanelor în vârstă, fiind recomandat în special celor dependenți total sau parțial de asistență.

Sugerarea de către un membru al familiei tale că singura variantă la îndemâna este căminul de bătrâni, poate fi o declarație care te va mâhni. Casa în care a locuit o mare parte din viață acea persoana, este căminul său, locul unde și-a crescut și educat copiii și nepoții unde a trăit alături de partenerul de viață. De aceea, mutarea într-un cămin, aduce o tristețe vârstnicilor, simțindu-se dezrădăcinați și abandonați.

Căminul de bătrâni Seniore, oferă un loc călduros și primitor tuturor celor care iau decizia să-i treacă pragul. Vă așteptăm în sânul familiei Seniore. Nu mai sta pe gânduri și intră chiar acum.

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

  1. Moroca Gica

    Buna ziua îmi puteți spune cît sunt costurile lunare pentru o bătrână cu diabet zaharat cu tratament și demență, mulțumesc

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*