Căminul pentru bătrâni – ce reprezintă și cum ne ajută?

Înaintând în vârstă, unele persoane își pierd autonomia, capacitatea de a trăi fără a fi ajutați, și ajung într-un punct în care nu mai sunt în siguranță în propria casă, iar în acest caz, familia trebuie să vină în ajutorul lor, iar cei care din diverse motive nu pot ajuta, există personal și instituții specializate cum ar fi căminul pentru bătrâni.

Această instituție reprezintă un centru rezidențial privind asistența socială a persoanelor în vârstă. Spre deosebire de azilul de bătrâni, căminul găzduiește un număr mai mic de persoane, lucru care se reflectă în calitatea serviciilor oferite. Angajații au posibilitatea de a le oferi mai multă atenție rezidenților, ei având posibilitatea de a alege dintre o cameră cu două sau trei paturi. În plus, un cămin de bătrâni poate fi o soluție și pentru o persoană în vârstă care suferă de singurătate, nu doar pentru cele care nu se mai pot îngriji singure.

căminul pentru bătrâni

Căminul pentru bătrâni – un loc familiar

În ciuda părerilor preconcepute, un cămin de bătrâni este un loc confortabil care le oferă persoanelor în vârstă numeroase activități colective menite să-i relaxeze și să le ocupe timpul.

Atunci când cei în vârstă au dificultăți în a realiza activitățile de bază precum igiena personală, nu se pot îmbrăca singuri, nu pot menține propria siguranță în casă, atunci trebuie avut în vedere căminul de bătrâni ca alternativă. Cu alte cuvinte, căminul pentru bătrâni reprezintă acel loc în care persoanele în vârstă primesc îngrijiri speciale, li se oferă condiții care nu se pot îndeplini cu ușurință acasă. În plus, aici, participă la activități de recreere, socializează, activități care îi hrănesc din punct de vedere sentimental, care le amintesc de apartenența în cadrul societății.

Un astfel de centru este căminul de bătrâni  Seniore, care vine în sprijinul celor în vârstă, cu personal calificat, condiții speciale de cazare, masă și confort sporit.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*